Cum Faci Root Pe Nokia X Si Instalezi Google Play

Nokia x este primul telefon cu Android oferit dupa multa asteptare de catre cei de la Nokia. Cu toate ca ruleaza sistemul de operare Android cei de la nokia au ales sa nu ofere acces Google Play sau alte aplicatii Google pe acest terminal, lucru oarecum ciudat. 
Din fericire, am sa va arat cum sa faceti root pe acest terminal si cum sa instalati aplicatia Google Play pe Nokia X pentru a va bucura de magazinul oficial de aplicatii Android.
Pentru inceput, descarcati si instalati aplicatia Framaroot de AICI.
Dupa ce ati deschis aplicatia, alegeti sa instalati super SU si selectati din lista de mai jos exploitul Gandalf.
Untitled
Apoi veti vedea un mesaj de genul “Success ;Superuser and su binary installed…” Acum, puteti reporni telefonul. Acesta este acum rootat !
Instalare Google Play.
Descarcati si instalati de AICI aplicatia ES File Explorer
Dezarhivati fisierul descarcat anterior si copiati toate fisierele ce au terminatia apk. in /system/app (folosind managerul de fisiere)
Acum, tot cu ajutorul managerului de fisiere  selectati fiecare fisier copiat anterior si executati “permission” (selectati fisierul – properties-permission)
Untitled
Acum, reporniti telefonul.
Pasul urmator este sa descarcati de AICI fisierul NokiaX_SomeGoogleApps Acest fisier contine aplicatiile in format apk. Copiati in memoria telefonului ce aplicatii doriti si instalati-le !

[sursa]

Comentarii