Creste viata bateriei de pe un telefon ANDROID

Multitasking

Cea mai minunata caracteristica a unui smartphone cu Android este faptul ca poti rula mai multe aplicatii in acelasi timp.
Dezavantajul rularii aplicatiilor in acelasi timp este acela ca bateria se consuma foarte repede. In piata Android vei gasi multe managere de aplicatii, dar cea mai eficienta metoda este aplicatia tip manager deja instalata pe smartphone-ul tau.
Intrand in meniul cu setari poti vedea aplicatiile care ruleaza si cat de mult consuma. Pentru a vedea aceasta lista intra in meniul cu setari, iar apoi acceseaza “applications.”
Dupa care alege „manage applications”. Inchide aplicatiile pe care nu le folosesti sau pe cele care consuma foarte mult, alegand numele aplicatiei respective si apasand pe butonul „Stop”.
Daca detii un dispozitiv cu Android de la HTC, Motorola sau de la Samsung, cu siguranta ai o varianta personalizata a aplicatiei de tip manager instalata. Spre exemplu, dispozitivul de la Samsung TouchWiz are un widget ce iti arata cate aplicatii ruleaza si iti permite sa inchizi fiecare aplicatie individual sau pe toate odata.
Utilizand aceste aplicatii de tip manager te asiguri ca nu ruleaza aplicatii in background care consuma baterie degeaba.


Preia Controlul!

O „metoda” sigura prin care viata bateriei se scurteaza este sa lasi componente harware conectate, cum ar fi GPS-ul sau Bluetooth-ul. Acestea trebuie pornite doar atunci cand ai nevoie.
Aproape toate noile smartphone-uri cu Android (versiunea 2.1 sau mai mare a Androidului) au un widget denumit “power control.” Destinatia acestuia este de a salva cat mai multa baterie.
Acest widget este foarte folositor si permite pornirea sau oprirea Wi-Fi-ului, Bluetooth-ului, GPS-ului si a Sync-ului cu atingerea unui singur buton. De asemenea prin acest widget poti reduce luminozitatea ecranului.
Din pacate, in cazul in care smartphone-ul vine cu un skin personalizat, este posibil ca widgetul „power control” sa nu fie inclus in dispozitiv, dar ar trebui totusi sa aiba un widget asemanator.
Unele dintre noile telefoane 4G au si un comutator 4G de comutare pentru a opri sau porni antena 4G.


Inchide ecranul

Acest sfat va fi de ajutor celor care detin dispozitive cu ecran AMOLED (cam toate dispozitivele produse recent de Samsung au ecran AMOLED). Nu va voi explica in detaliu ce semnifica un ecran AMOLED. Important e sa stii ca acest tip de ecran nu consuma baterie atunci cand afiseaza pixeli negri.

Comentarii