Cum sa rulezi aplicatii Android pe PC-ul tau

Din pacate multe din aplicatiile create special pentru smartphone-uri nu sunt disponibile si intr-o varianta pentru PC. Anumite aplicatii te lasa sa sincronizezi informatiile de pe dispozitivul mobil cu programul de pe PC, dar si acestea sunt prea putine.
Asa ca, playerul de aplicatii BlueStacks Android te va ajuta sa rulezi aplicatii Android pe PC. In continuare vei afla cum sa-l instalezi, cum sa transferi aplicatii de pe smartphone-ul tau cu Android pe PC, ca apoi sa le rulezi pe sistemul Windows.

Aplicatia BlueStacks poate fi downloadata de pe site-ul oficialhttp://bluestacks.com/ . Dupa downloadarea pachetului, ruleaza fisierul de instalare al aplicatiei si fii atent la instructiunile ce vor aparea pe ecran care te vor indruma catre o instalare completa. Trebuie sa te astepti la posibile erori, tinand cont ca aceasta aplicatie este in versiunea alfa 
Versiunea alfa a player-ului BlueStacks va rula pe sistemul Windows al PC-ului tau in full-screen. Urmatoarele versiuni ale player-ului se vor deschide intr-o fereastra micuta din care vei putea accesa direct aplicatiile Android.
Dupa ce procesul de instalare a fost incheiat, vei vedea un filmulet scurt in care ti se descrie cum functioneaza aplicatia BlueStacks si cum poti accesa anumite optiuni prin combinatii de taste. Desi filmuletul nu ofera multa informatie despre aplicatie, merita sa il vizionezi pentru ca vei prinde ideea si mersul player-ului.
BlueStacks necesita putin spatiu si consuma foarte putine resurse. Player-ul va rula automat cu deschiderea PC-ului si il vei putea accesa dand click pe icon-ul micut de langa calendar.
Odata instalat si configurat, poti incepe sa utilizezi player-ul ce vine cu aplicatii preinstalate in el sau iti va arata cateva aplicatii disponibile pentru download prin canalul „Add more apps”. Pentru a accesa aplicatiile Android disponibile download-ului, va trebui sa creezi un cont gratuit BlueStacks . Cea mai importanta caracteristica a player-ului este abilitatea proprie de a trimite aplicatiile de pe smartphone-ul tau pe PC prin aplicatia mobila si serverele Cloud Connect .


Transfera aplicatiile de pe smartphone-ul tau cu Android pe PC


Pentru a transfera aplicatiile Android de pe smartphone pe PC, va trebui sa cunosti codul tau PIN. Atunci cand creezi un cont nou BlueStacks, iti va fi trimis un numar de identificare personal (PIN). Acest cod PIN va aparea imediat dupa inregistrarea contului precum si atunci cand dai click pe butonul „Cloud Connect” din sectiunea Get More Apps din player. Pentru a transfera aplicatii de pe smartphone pe PC, intra pe Android Market de pe dispozitivul tau cu Android si cauta BlueStacks Cloud Connect.
Downloadeaza si instaleaza aplicatia Cloud Connect pe smartphone( are o dimensiune de 402KB). Acum ca ai totul pregatit, selecteaza aplicatiile favorite, da click pe butonul Sync din partea superioara a interfetei si asteapta pana cand aplicatiile se vor uploada. Astfel poti accesa tot ceea ai uploadat pe PC, ca apoi sa le poti downloada. Toate aplicatiile din Cloud vor fi vizibile pe PC, in player, atunci cand intri pe ‘Get More Apps‘.
Transferul de aplicatii de pe dispozitivul mobil catre player-ul BlueStacks necesita introducerea acelui cod PIN. Astfel se va crea o conexiune intre PC si smartphone prin serverele BlueStacks.
Cateodata player-ul BlueStacks nu reuseste sa se sincronizeze corect. Acest lucru este datorita faptului ca player-ul este deja deschis pe PC atunci cand aplicatia Cloud Connect de pe dispozitivul mobil uploadeaza datele. Daca ai intampinat aceasta problema, o poti rezolva dand pur si simplu un restart player-ului.
Dupa ce aplicatiile au fost uploadate, iar player-ul te-a avertizat ca acestea sunt disponibile, selecteazaGet More Apps si da click pe butonul Cloud link. Vei vedea cum se deschide o noua fereastra in care sunt listate toate aplicatiile pe care le-ai uploadat de pe smartphone. Dand click pe butonul Subscribe de sub fiecare aplicatie, vei putea rula aplicatia respectiva pe PC, prin intermediul player-ului.

Comentarii