Trucuri pentru cei care detin terminale cu Android

Android este o platforma atat de bogata in feature-uri, incat pare aproape imposibil sa experimentezi tot ceea ce are sistemul de operare de oferit. Am alcatuit o lista cu 3 “tips-uri” care sa va usureze viata in relatia cu sistemul de opearere de la Google. Astfel, fie care esti proaspatul posesor al unui dispozitiv Android, fie ca iei in considerare optiunea achizitionarii unui gadget Android, tips-urile de mai jos va vor ajuta sa optimizati sistemul dupa preferintele voastre.
Cum sa faci back-up la un telefon Android
Android nu ofera serviciu de backup nativ, prin urmare poti ajunge sa ignori necesitatea unui backup. Dar nu e cazul sa astepti prea mult. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a-ti lua masuri de precautie:
Mergi la Settings> Privacy si asigura-te ca optiunile “Back up my settings” si “Automatic restore” sunt bifate. In pasul doi, mergi tot in Go to Settings > Accounts and sync, deschide-ti contul de Gmail si bifeaza toate optiunile. Prin aceste setari, toate contactele, setarile de sistem, aplicatiile, calendarele si e-mail-urile vor fi restaurate ori de cate ori vei seta un telefon Android cu acelasi cont Gmail.
Cum sa iti dai seama care dintre aplicatii consuma cel mai mult
Daca iti petreci majoritatea timpul in miscare, atunci cel mai probabil petreci si foarte mult timp pe smartphone. Si cum Android Market are o multitudine de aplicatii si functionalitati, este usor sa te lasi prada acestora, fara sa realizezi ca iti consuma bateria.
Dar cum iti dai seama care dintre aplicatiile Android consuma cel mai mult? Urmeaza acesti pasi:
1. Deschide principala zona de setari a telefonului apasand butonul Menu, iar apoi alegand Settings.
2. Fa scroll pana ajungi la optiunea “About Phone” si selecteaza-o.
3. Alege “Battery use”.
4. Uita-te peste lista de aplicatii si vezi care folosesc cel mai mult bateria. “Display-ul” va fi probabil cel mai mare consumator de energie.
5. Daca una dintre aplicatiile pe care nu le folosesti in acel moment iti consuma cel mai mult bateria, o poti selecta si apasa butonul “Force stop”.
Daca esti un impatimit al aplicatiiilor, este indicat sa vizitezi aceaasta zona a meniului pentru a vedea cate energie foloseste fiecare program.
Cum sa descoperi aplicatiile malitioase din dispozitivele Android
Nu mai reprezinta nicio noutate faptul ca in Android Market se gasesc numeroase aplicatii malitioase, pe care fara sa stii, le poti instala in telefonul tau. Verificarea fiecarei aplicatii instalate, pentru a-i confirma securitatea, reprezinta un proces anevoios, iar multi pot opta adesea pentru revenirea la setarile din fabrica. Exista insa o aplicatie gratuita numita PermissionDog, care iti scaneza dispozitivul dupa orice aplicatie care ar putea cauza probleme, pentru a-ti confirma sau nu, natura malitioasa a programului.
Iata cum sa o folosesti:
Instaleaza PermissionDog si porneste procesul de scanare. Va avea nevoie de ceva timp pentru a-ti scana toate aplicatiile. Odata ce a terminat scanarea, selecteaza tab-ul “Applications”, apoi intra in Meniu si selecteaza “Sort by Danger”, pentru a putea vedea ce aplicatii sunt periculoase. Daca vei observa ca o aplicatie pe care nu o folosesti niciodata are acces la niveluri nepermise unei aplicatii, este recomandat sa o dezinstalezi.

Comentarii