Cum sa scrii un DVD pentru un Xbox 360 modat


Acest ghid este valabil doar pentru cei care au consola modata prin flash-uirea DVDROM-ului cu un custom firmware (ultimul de preferat, pentru 360-urile Phat, la momentul actual cel mai stabil CFW este LT+ 1.9). Cei care au consola modata prin modchip (Infectus de exemplu) trebuie sa patch-uiasca jocurile inainte de arderea lor pe DVD. Pentru inceput avem nevoie de un DVD writer care suporta DVDurile Dual-Layer (recomand sa nu folositi un writer de laptop sau care face parte din gama Asus, sunt cele mai proaste si dau erori cu nemiluita, recomandLiteON, Plextor sau LG, deasemenea recomand ca dupa arderea DVDului sa instalati jocul pe HDD, in caz ca aveti unul, va imbunatati durata de viata a lentilei si a consolei in general), deImgBurn si de un DVD+R Dual-Layer 8.5 GB (de preferat Verbatim).
1. Porniti ImgBurn, selectati Tools si alegeti Settings….
2. Alegeti tab-ul Write, la campul Layer Break (For DL Media) marcati User Specified si introduceti valoarea 1913760, apoi apasati OK. Acest pas nu este neaparat obligatoriu, deoarece daca treceti fisierul .iso prin abgx360, se creeaza automat un fisier .dvd care contine acest laybreak, dar nu strica cu nimic daca il aveti acolo.
3. Selectati Write image file to disc, apasati Browse for a file… si selectati fisierul .dvd(ATENTIE, fisierul .dvd NU fisierul .iso) atribuit jocului pe care doriti sa il scrieti. Daca ardeti fisierul .iso, 360-ul va vedea DVDul ca pe “”Mixed Media Disc”", adica jocul nu va functiona.
4. Selectati DVD writer-ul in care se afla blank-ul, la sectiunea Destination.
5. Alegeti o viteza cat mai mica (2.4x de preferat, e ok si 4x, desi ar putea aparea erori, 2x ar fi extraordinar). Totusi, e posibil ca dvs. sa alegeti 2.4x si writer-ul sa faca overspeed la 4x (deoarece aceasta este cea mai mica viteza pe care o suporta pentru un DL), nu va panicati, jocul va fi functional in continuare.
6. Apasati butonul Burn si asteptati sa se scrie DVDul (la o viteza de 2.4x se asteapta in medie 30-40 min, in acest timp nu stresati PC-ul cu uTorrent, filme HD sau mai stiu eu ce, deoarece pot aparea erori pe DVD, un browser pornit nu face nimic).

Comentarii