Cum sa instalezi CyanogenMod pe telefonul dumneavoastra Android

 Iata ca dezvoltatorii acestui custom ROM au lansat o noua versiune, 7.1, care este bazata pe Gingerbread 2.3.7. Cyanogen Este disponibil pentru 68 de telefoane, multe din acestea nefiind comercializate din Romania dar in lista gasim cateva dintre cele mai vandute telefoane cu Android la noi in tara. Iata lista:
HTC Desire S, HTC Incredible S,HTC Incredible 2, LG Optimus 2X and T-Mobile G2x, Motorola Backflip (Motus), Motorola Cliq / Cliq XT, Motorola Defy, Motorola Droid 2, Motorola Droid X, Samsung Captivate, Samsung Fascinate, Samsung Mesmerize, Samsung Showcase, Samsung Vibrant, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S2, Sony Ericsson Xperia X8, Sony Ericsson Xperia Mini, Sony Ericsson Xperia Mini Pro, Sony Ericsson Xperia Neo, Sony Ericsson Xperia Play, Sony Ericsson Xperia Ray, Sony Ericsson Xperia Arc, ZTE V9.
Ca sa puteti instala acest custom ROM aveti nevoie de mai multe chestii: telefonul dumneavoastra trebuie sa fie root-at. Daca nu gasiti tutorial de root pentru telefonul dumneavoastra aici pe site, cautati pe Google, nu e greu. De asemenea, aveti nevoie de ClockworkMod Recovery instalat.Aveti un tutorial aici cum puteti sa-l instalati. De asemenea, aveti nevoie de minim 200 de Mb liberi din memoria interna a telefonului si de o baterie incarcata (daca nu aveti telefonul incarcat iar acesta se stinge in mijlocul procesului va ve-ti brick-ui telefonul). Daca intruniti toate aceste cerinte atunci putem sa ne apucam de treaba:
1. Download-ati custom ROM-ul de aici. Ca sa va dati seama ce varianta sa download-ati uitati-va la codurile telefoanelor de aici
2. Trasnferati fisierul .zip in root-ul memoriei interne a telefonului (adica pur si simplu, sa nu fie in nici un folder)
3. Odata ce transferul s-a terminat inchideti-va telefonul
4. Acum trebuie sa porniti telefonul printr-un combo de taste pentru a intra in modul Cockwork Mod Recovery. Fiecare model de telefon are un alt combo, cautati pe Google pentru combo-ul dumneavoastra
5. Folosind butoanele de volum si butoanele home si back navigati in meniu la Backup and storage-> backup. Acum telefonul va face backup NAND-ului pentru ca dumneavoastra, daca doriti, sa reveniti la starea initiala.
6. Dupa ce back-up-ul s-a terminat mergeti la mounts and storage si formatati fisierul system. De asemenea, trebuie formatate si fisierele data si cache. Apoi ducetiva in meniul principal si formatati wipedata si factory reset
7. Acum, din meniul principal mergeti la install zip from SD card (sau din memoria telefonului). Telefonul va incepe sa fie flashuit.
8. Odata ce telefonul e flashuit restartati-l selectand obtiunea reboot din meniul CWM

Comentarii