Notiuni de baza Joomla 1.6

Dupa instalarea pachetului Joomla 1.6 primii pasi in administrarea unui site ar trebui sa fie logarea in zona de administrator si crearea primei pagini. In Joomla cea mai simpla pagina este numita ‘article ‘ adica articol, spatiu in care se insereaza texte si imagini.

Logarea in zona de administrator a Joomla 1.6 
Pentru a putea incepe construirea siteului este nevoie sa te autentifici in zona de administrator. Acest lucru poate fi facut accesand urmatorul URL :
http://yourdomainname.com/administrator
*Inlocuieste yourdomainname.com cu URL-ul unde este instalat Joomla.

Urmatorul pas este completarea datelor de logare care au fost setate in timpul instalarii :
Notiuni de baza Joomla 1.6


Crearea articolelor in Joomla 1.6 

Pentru a accesa articolele featured instalate din datele de mostra sau create de  tine va trebui sa accesezi Content->Featured Articles..



Acum poti crea noi articole, poti sa le editezi, sa le stergi, sa le publici sau sa le retragi.

Daca ai instalat datele de mostra le poti sterge apasand butonul Trash. Apoi scoate linkurile catre articolele demonstrative instalate anterior din Menus->Main Menu.

Pentru a adauga noi categorii trebuie sa accesezi Content->Category Manager->Add New Category.




Spre exemplu poti crea o categorie intitulata “Test” ( numele se introduce in campul Title). Celelalte optiuni pot fi lasate goale sau editate dupa preferinte. Pentru salvare dati click pe save.

Navigati ->Article Manager->Add New Article.


Doar campul Title este obligatoriu. Poti selecta categoria din meniul drop-down corespunzator.  Totodata poti sa schimbi starea articolului in Published/Publicat. Daca vrei sa apara pe prima pagina seteaza optiunea Featured pe valoarea Yes .

Dupa aceste setari poti continua cu introducerea continutului articolului folosind editorul de text sau prin apasarea butonului HTML sa introduci codul dorit.



Sub zona editorului de text poti seta permisiunile pentru diferite grupuri de utilizatori care citesc articolul.

Editabile sunt si campurile din meniurile Publishing Options, Article Options, Metadata Options .



Prin punerea cursorului pe etichetele de optiuni primesti o scurta descriere a fiecareia.

Dupa ce ai terminat apasa Save si verifica articolul in frontend. Articolele pot fi oricand editate din zona de administrator  prin ramura  Content->Article Manager. 

Comentarii