Gestionarea extensiilor in Joomla 1.6

Extensiile in Joomla 1.6 sunt gestionate din partea de administrare , respective meniul derulant Extensions. Vei gasi o pagina cu urmatoarele tab-uri:
Install, Update, Manage, Discover and check Warning in Joomla 1.6 Extension Manager

Dupa cum poti observa fiecare buton are o utilizare. Unele sunt suggestive, cum ar fi Install de exemplu. Va  voi face o scurta descriere :
1.    Install – acest buton va ofera 3 modalitati de a instala o extensie – sa incarci un fisier, sa folosesti un fisier deja incarcat pe server sau sa incarci o extensie direct de la un URL extern. Ultima optiune este noua pentru Joomla si ofera o instalare mai ursoara si mai rapida a extensiilor, insa nu functioneaza pe toate serverele.
2.    Update - aceasta optiune noua permite updatarea extensiilor direct. Este similara cu functia din Wordpress .
Deoarece aceasta functie este foarte noua iti recomand sa fii atent cum o folosesti sis a creezi mereu o copie de siguranta inainte. Poate afecta radical tot continutul platformei.
3.    Manage- acest buton poti publica si retrage extensii cel mai important fiind dezinstalarea lor. Este important sa stii ca acesta este singurul loc din partea de administrare de unde poti dezinstala o extensie.
4.    Discover- o noua functiune care poate detecta extensii incomplete instalate. Dupa ce se detecteaza un pachet incomplete ai posibilitatea de a completa instalarea.
5.    Warnings- acest ecran iti va arata erorile legate de componente si instalarile lor. Aceste erori pot surveni din orice motiv de la fisiere lipsa pana la instalari incomplete din pachetul de instalare Joomla .

Comentarii