Configurare Globala - Joomla 1.6

Ca in versiunile precedente Joomla 1.6 vine cu sectiunea de Global Configuration/ Configurare Globala. Aceasta poate fi gasita in panoul de administrare , Top Admin Panel, Site, Global Configuration. Aici vei gasit 4 tab-uri cu rumatoarele optiuni:

1.    Site- aici poti schimba toate setarile de baza cum ar fi numele siteului , meta date si optiuni SEO. Tot aici poti pune site-ul offline si sa setezi mesajul aferent pentru un site offline.
Toate optiunie sunt importante aici , in special cele referitoare la SEO. Daca folosesti un server Apache  va trebui sa redenumesti fisierul htaccess.txt in .htaccess pentru a folosi modul mod_rewrite.
2.    System- deoarece multe setari de aici se refera la un utilizator mai avansat va trebui sa acordati atentie la cel putin doua dintre ele
o    Cache Settings – setat On – Progressive Caching daca vrei rapiditate ; On –Conservative nu ofera fisiere cache pentru module . In oricare caz aceste fisiere cache sunt reinoite la cateva minute si de aceea unele schimbari nu vor aparea deoarece vizitatorii vor vedea ceea ce a fost stocat in cache in prealabil.
o    Session Settings – aici definesti timpul in care ramai logat intr-o sesiune Joomla ca utlizator chiar daca esti activ. Poti mari limita daca te deranjeaza logoutul automat din interfata Joomla.
3.    Server – multe setari din acest tab sunt configurate automat la instalare . Cu toate acestea s-ar putea sa vrei sa modifici Location Settings daca esti intr-o alta zona. Acest lucru te va ajuta in setarea datei pentru publicarea articolelor .
4.    Permissions – aceasta este probabil cel mai mare avantaj la Joomla 1.6 . Iti da posibilitatea de a oferi accesul preferential la diferite grupuri de useri pentru diferite actiuni. Aceste optiuni sunt utile pentru siteurile mai complexe cu multiple nivele de utilizatori.

Comentarii