Cum se sincronizeaza Google Calendar cu Apple iCal

Principalul avantaj al sincronizarii aplicatiilor de tip calendar este acela ca poti transfera evenimentele mult mai usor intre mai multe dispozitive. Pentru sincronizarea Google Calendar cu Apple iCal Calendar va trebui sa aveti activat plug-in-ul CalDAV pentru serverul Google Calendar. Pentru a aceasta urmati urmatorii pasi: 1. Lansati aplicatia Apple iCall. Click pe butonul “iCal” din bara de meniu apoi pe tab-ul “Preferences”.
2. Click pe tab-ul “Accounts” din fereastra “Preferences”, apoi click pe butonul “+”. Scrieti parola si numele de utilizator al contului de Google in campurile corespunzatoare.
3. Introduceti adresa  “https://www.google.com/calendar/dav/youremail@domain.com/user” in campul “Server Options”. Puneti numele de utilizator Google in locul “youremail” in URL. Click pe butonul “Add”.
4. Click pe butonul “Add Email” in fereastra care se deschide si apoi introduceti emailul si parola dumneavostra. Pentru a incheia procesul de sincronizare apasati “Done”. Acum, cand veti intrtoduce un eveniment in iCal, va aparea si in Google Calendar.

Comentarii