Chinezii si-au deschis Apple Store-uri contrafacute

Chinezii nu se remarca tocmai prin respectul pentru drepturile de proprietate intelectuala. Este de ajuns sa faci un drum la complexul comercial din Voluntari pentru a te convinge: vei vedea nenumarate lanturi de magazine care comercializeaza fake-uri Gucci, Chanel sau Calvin Klein. Pe langa produsele din industria de fashion, chinezii mai copiaza cu succes si gadget-urile, de la smartphone-uri pana la tablete.
Daca vei ajunge insa in China, vei constata ca nivelul de contrafacute a atins limite absurde: potrivit Digital Trends, o serie de “antreprenori” de acolo au deschis magazine copiate pana in cel mai mic detaliu dupa Apple Store-uri. Exact, intregi magazine fizice fake-uri, contrafacute.
Dovada unor astfel de locatii Apple de retail vine de la un blogger expat, care isi spune “BirdAbroad”. Acesta a postat imagini cu mai multe Apple Store-uri false, situate in orasul Kunming, China, aflat in regiunea sudica a tarii.
Si cum magazinele propriu-zise sunt falsuri, cel mai probabil si “iDevice-urile” comercializate acolo reprezinta tot copii.
Apple are intr-adevar cateva magazine legitime in China, insa acestea sunt limitate la capital Beijing si la metropola Shanghai, aflate la distante foarte mari de regiunea Kunming.

Comentarii