Cum sa faci un magazin online cu Wordpress

Una dintre cele mai sigure surse de venit online este, fara indoiala, magazinul online. Nu putem vorbi despre surse sigure de venit online fara sa luam in calcul si acest tip de afacere din ce in ce mai populara si la noi in tara. Dar daca avem doar cateva produse la vanzare oare se merita sa construim un magazin online de la zero? Daca aveti deja un blog pe WordPress puteti folosi aceasta paltforma si pentru magazinul online, o buna idee ar fi un blog nisat exact pe produsele care doriti sa le vindeti, cu siguranta vor creste numarul vanzarilor.
Aveti nevoie de:
- Cunostinte minime de navigare pe Internet;
- Un pachet de Gazduire Web (va recomand Hostgator);
- Cateva ore libere;
Instalare WordPress
Mai jos voi explica cum se instaleaza platforma WordPress pe un cont de gazduire web shared de la Hostgator. Cei care aveti deja un blog construit pe platforma WordPress puteti sari peste acest pas.
1. Accesati panoul de control (CPanel).
2. In panoul de control navigati pana la sectiunea Software / Services si rulati Fantastico De Luxe.
3. Din meniul stanga al Fantastico De Luxe click pe WordPress si apoi click pe New Installation.
4. Completati formularul (vezi poza de mai jos) si apasati butonul Install WordPress … si cam asta a fost instalarea platformei WordPress.
Instalare Magazin Online
Dupa cum probabil banuiti pentru integrarea magazinului online folosim un plugin, WP e-commerce. Se instaleaza foarte usor folosind sectiunea Plugins din panoul de control (dashboard) al WordPress.
Dupa instalare si activare puteti personaliza magazinul online folosind sectiunea nou creataStore. Configurarea e relativ simpla si intuitiva, nu aveti nevoie de cunostinte avansate.
Puteti folosi aceste optiuni pentru a vedea lista cu produse sau pentru adaugarea unor produse noi in magazin.
Dupa ce v-ati familiarizat cu setarile magazinului online trebuie sa alegeti si o tema specifica unui magazin online. Sunt cateva teme care sunt facute special sa integreze acesat plugin de magazin online. Trebuie doar sa alegeti una din urmatoarele teme:
  1. AppCloud
  2. Dangdoot
  3. Crafty Cart
  4. Kelontong
Acestea nu sunt sigurele teme special facute pentru un magazin online, puteti gasi si alte teme gratuite sau comerciale. Pentru acest articol am ales doar solutii gratuite pentru a demonstra ca nu e nevoie de cunostinte avansate sau bani pentru a construi un magazin online de la zero.

Comentarii