Standardele WiFi Explicate

Desi termenul WiFi pare doar definitia unei simple conexiuni fara fir la internet routerele si laptop-urile din ziua de azi folosesc mai multe standarde WiFi si de aici apar diverse probleme, mai ales ca de obicei nu apar erori de conexiune sau de viteza. De obicei se observa probleme cu stabilitatea conexiunii la internet sau viteza mai mica decat in mod normal. Daca intalniti aceste probleme trebuie sa stiti cateva lucruri despre standardele WiFi pentru a putea inlatura aceasta problema.
Aceste standarde au fost create de o organizatie numita WiFi Alliance, aceasta organizatie este interesata de promovarea unui singur standard pentru conexiunile fara fir la internet.
Standardele WiFi Explicate 2 Standardele WiFi Explicate
Standarde WiFi:
IEEE 802.11 este primul standard aparut. A fost creat in 1997, dar nu mai este folosit de aproape 10 ani.
IEEE 802.11a a fost creat in 1999 si lucreaza pe banda de 5 GHz. Acest standard a fost creat pentru a elimina interferentele aparute din cauza telefoanelor mobile care foloseau banda de 2.4 GHz. Standardul EEE 802.11a este destul de rapid, viteza maxima fiind de 54 Mb/s. Acest standard intampina probleme cu obiectele aflate in raza semnalului.
IEEE 802.11b creat tot in anul 1999. Acest standard foloseste banda de 2.4 GHz si poate atinge viteza maxima de 11 Mb/s. Incepand cu acest standard conexiunile WiFi au inceput sa fie din ce in ce mai folosite.
IEEE 802.11g a fost creat in anul 2003, foloseste tot banda de 2.4 GHz dar viteza maxima este de 54 Mb/s. Acest standard a dus la adoptarea pe scara larga,  standardul IEEE 802.11geste foarte intalnit si in zilele noastre.
IEEE 802.11n este cel mai nou standard WiFi si a fost introdus pe piata in 2009. IEEE 802.11n suporta folosirea pe mai multe canale si opereaza atat pe banda de 2.4 GHz cat si pe banda de 5 GHz. Fiecare canal ofera un transfer maxim de 150 Mb/s ceea ce inseamna ca viteza maxima este de 600 Mb/s dar este nevoie de suport hardware, asa ca nu puteti folosi 3 canale daca laptop-ul sau ruterul are decat un canal.
Cele mai multe probleme apar de obicei cand incercati sa conectati doua dispozitive care folosesc standarde WiFi diferite. Aceasta problema este poate cea mai intalnita din zilele noastre. Aceste probleme pot fi ciudate, dar ar putea fi si mai rau daca nu ar fi compatibile cu versiunile anterioare.
Nota: Daca intalniti probleme cu dispozitivele wireless va recomand cu caldura sa cititi in primul rand 
manualul dispozitivului respectiv. In 99% din cazuri rezolvarea problemei o gasiti in manual.
[sursa]

Comentarii