Telefoanele Android inregistreaza si ele in secret date despre locatia utilizatorilor

Smartphone-urile bazate pe platforma Android colecteaza date despre deplasarile utilizatorilor intr-o maniera similara cu cea a telefoanelor Apple iPhone, lucru descoperit dupa o analiza a fisierelor detinute de dispozitivele Android.
Descoperirea apartine unui cercetator suedez,Magnus Eriksson, care a aratat ca modalitatea de colectare a datelor proprie telefoanelor Android este putin diferita de cea folosita de iPhone.
Dispozitivele Android stocheaza informatii doar cu privire la locatia ultimelor 50 de antene de telefonie mobila si ultimele 200 de retele Wi-Fi, in timp ce iPhone stocheaza informatiile despre deplasarile desfasurate pe parcursul unui an de zile.
Inca nu se stie daca fisierele care contin informatiile despre deplasari sunt trimise catre Google.
Fisierele de pe telefoanele Android nu pot fi accesate usor de catre utilizatori, fiind necesare cunostiinte avansate in domeniul computerelor pentru ca datele stocate sa fie extrase, pe cand cele de pe terminalele iPhone pot fi extrase direct din telefon sau din calculator.
Citeste mai multe in iPhone si iPad pastreaza date, fara acordul utilizatorilor, despre locurile in care acestia au fost si la ce ora si in Germania cere socoteala companiei Apple pentru fisierul secret de pe iPhone si iPad

Comentarii