Cum sa transformi laptopul intr-un hotspot wireless

Partajarea conexiunii la internet prin intermediul Windows-ului a fost in mod traditional o afacere dificila. Exista programe care va pot ajuta sa o faceti, dar sunt de multe ori incomode, predispuse la probleme de securitate si fiabilitate, astfel incat majoritatea oamenilor nu incerca deloc. Acest lucru se poate schimba datorita noului Windows 7 ce incorporeaza facilitatea numita Virtual Wi-Fi.

Ideea este simpla: sistemul de operare poate virtualiza orice adaptor wireless compatibil, pentru a face sa...
para ca si cum ati avea multe adaptoare wireless suplimentare.

Efectul este unul imediat. Dupa ce ai realizat setarile si hot spot-ul este operational, orice dispozitiv (desktop-uri, laptop-uri, sau telefoane mobile) cu adaptor Wi-Fi compatibil se poat conecta folosindu-se de conexiunea wireless de pe laptop-ul tau.

Realizarea conexiunii nu este dificila mai ales daca placa de retea wireless este deja instalata si functionala. Majoritatea ataptoarelor wireless Atheros, Broadcom, Realtek sau altele, sunt incorporate in laptopuri si gata functionale de la prima pornire a Windows-ului.
In cazul in care placa de retea wireless este setata atunci urmatorul pas este sa treceti la setarea conexiunii partajate. Pentru acest lucru trebuie sa accesati butonul Start, in campul de cautare scrieti cmd iar in rezultat executi click dreapta pe cmd.exe si selectezi “Run as Administrator”. In fereastra neagra aparuta treci urmatoarea comanda si apesi enter:



netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=IntWiFI key=Parola

Trebuie sa inlocuiti IntWiFI cu denumirea dorita si Parola cu o parola personalizata si greu de ghicit.
In continuare mai trebuie sa scrieti comanda de mai jos si sa apasati enter pentru a porni adaptorul wireless virtual:

netsh wlan start hostednetwork

Dupa aceste comenzi mergeti in Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Centre -> Change Adapter Settings, click dreapta pe conexiunea de internet si selectati Properties. Click pe tab-ul Sharing, bifati “Allow other network users to connect…” si selecteaza adaptorul wireless virtual. Gata!
Toate dispozitivele wireless din jurul laptopului vor putea sa se conecteze la internet folosind SSID-ul IntWiFI si Parola, evident daca le-ai comunicat parola.

Comentarii

Trimiteți un comentariu