CUM SA SCHIMBI SONERIA DE SMS LA UN IPHONE

Stim cu totii sa facem ringtone-uri custom pentru iPhone. Dar acestea nu le putem folosi decat atunci cand ne suna telefonul, cand primim un email sau un sms nu putem selecta decat soneriile predefinite din telefon. Ei bine, acum exista o solutie la problema noastra. In acest tutorial veti invata cum sa va faceti un custom ringtone pentru sms. ATENTIE, VA TREBUI SA INLOCUITI UN RINGTONE AL IPHONE-ULUI, NU PUTETI PUR SI SIMPLU SA-L ADAUGATI IN LISTA CA LA RINGTONE-URILE NORMALE.
In primul rand trebuie sa aveti telefonul jailbreak-uit, fara jailbreak nu puteti sa faceti nimic. Si va mai trebuie un convertor din .mp3 in .caf sau .afi (eu am folosit acest program, il recomand sa-l folosititi si dumneavoastra) si ifunbox (9) . Instalati ambele programe si porniti-le.

1. Banuiesc ca deja v-ati ales ce ve-ti folosi pe post de ringtone sms. Convertiti melodia in .afi cu ajutorul Switch Audio File Converter pe care l-ati downloadat.

2. Dupa ce ati convertit duceti-va la folderul unde s-a salvat conversia. Acum redenumi-ti fisierul convertit in ceva de forma sms-receivedx.caf unde x reprezinta o cifra de la 1 la 6, specifica ringtone-ului pe care vreti sa-l inlocuiti. De exemplu, daca vreti sa inlocuiti ringtone-ul chimie fisierul dumneavoastra trebuie sa arate asa: sms-received2.caf

3. Dupa ce ati redenumit fisierul conectati-va telefonul la calculator, porniti ifunbox.

4. Mergeti la System File Raw System/Library/Audio/UISounds. Acolo click dreapta si selectati Copy from PC si selectati ringtone-ul pe care il doriti.

5. Dupa ce ati copiat ringtone-ul dati safe removal la iPhome si mergeti apoi in meniul iPhone-ului la Settings/Sounds/New Text Message si selectati numele fisierului pe care tocmai l-ati inlocuit. O sa vedeti ca numai aveti vechiul sunet, ci sunetul pe care dumneavoastra l-ati dorit.

Comentarii