Cum maresti puterea semnalului retelei wireless

Instructiuni marire semnal router wireless

  • retea wireless
    Locatia este foarte importanta, locul in care asezati routerul wireless va determina in mare masura aria de acoperire. In functie de apartamentul in care locuiti amplasati routerul sau access pointul in centrul locuintei. Daca acest lucru este imposibil, nu e nicio problema, mai exista si alte moduri de a creste aria de acoperire a semnalui. Cititi in continuare.
  • semnal wirelessMutati routerul sau access pointul departe de peretii cu beton armat si nu il amplasati pe podea. Cu cat se afla mai aproape de pereti si obiecte cu atat vor apare mai multe interferente si semnalul va fi mai slab.
  • antena routerDaca dispuneti de un buget mai mare puteti cumpara o antena mai buna pentru router. Unele dispozitive sunt unidirectionale astfel incat puteti aseza antena sa trimita semnalul spre locul unde se afla laptopul. La antenele standard semnalul este emis in toate partile, ca valurile intr-un lac.
  • placa reteaPuteti mari puterea semnalului si implicit aria de acoperire cumparand o placa de retea wireless mai noua si performanta. Unele placi wireless folosesc conexiuni externe pe USB care functioneaza mult mai bine si ofera o acoperire mai mare.
  • Totusi, daca nu doriti sa cumparati o placa de retea externa puteti opta pentru un repetor wireless. Repetorul wireless sau access pointul va permite sa mariti zona de acoperire a retelei fara fir.
  • canale wirelessUn alt sfat este sa schimbati canalul pe care emita routerul. Cititi manualul cu instructiuni a routerului pentru a gasi mai multe detalii despre cum sa realizati schimbarea canalului. Daca aveti semnal slab prin schimbarea canalului routerului puteti observa o imbunatatire majora a puterii semnalului.

Comentarii