Creste spatiul pe C:/ cu ajutorul altei partitii

Atunci cand creati partitiile pe un hard-disk, este recomandat ca partitiei primare (cea pe care va fi instalat Windowsul) sa i se aloce spatiu mai mult decat celorlalte partitii (logical). Asta deoarece, majoritatea programelor instalate pe Windows vor ocupa spatiu in C:\, iar cand acesta nu va mai avea spatiu de stocare, PC-ul dvs. se va transforma in melc :) (aplicatiile si documentele se vor deschide foarte greu, iar paginile de internet se vor incarca “in reluare”). In cazul in care ati ajuns intr-o astfel de situatie, veti fi anuntat automat de catre un pop-up ce va inflori in coltul din dreapta-jos al monitorului atata timp cat din partitia C:\ nu se vor sterge sau muta fisiere pentru a face loc Windowsului sa respire.

Insa daca nu puteti renunta la nici un fisier stocat pe C:\, atunci va sugeram urmatoarea modalitate de a mari spatiul pe partitia respectiva.

Creati un folder gol pe una dintre partitiile secundare (D:\, E:\)care dispune de mai mult spatiu liber. Apoi mergeti la Start si selectati Run din meniu si tastati diskmgmt.msc.

Dati click-dreapta pe partitia C:\ si selectati Change Drive Letter and Paths apoi pe Add.


In fereastra aparuta, selectati Mount in the following empty NTFS folder, si dati browse dupa folderul gol creat pe una dintre partitiile secundare.

Dupa ce veti da OK veti observa ca folderul gol din partitia secundara va aparea ca o copie exacta a partitiei C:\, iar spatiul de pe aceasta va creste in mod miraculos

Comentarii