Cum sa faci restore la iOS 4.1 cu TinyUmbrella fara sa faci update de baseband

Acest tutorial li se adreseaz EXCLUSIV posesorilor de iPhone 4, deci nu merge pe nici un alt terminal. Aceasta metoda a fost testata de developerul aplicatiei si inca alte cateva persoane, pentru ei a functionat dar eu nu am cum sa o testez pentru ca nu am SHSH decat pentru iOS 4.0.2/4.1. Acest tutorial este necesar DOAR pentru cei care au un iPhone 4 codat si au nevoie sa pastreze versiunea de baseband pentru a putea folosi ultrasn0w pe iOS 4.1. Tutorialul original il aveti aici.
Faceti acesti pasi PE PROPRIA RASPUNDERE!
Tutorialul NU MAI FUNCTIONEAZA de la lansarea iOS 4.2.1!
Pasul 1
Descarcati TinyUmbrella 4.1.3 de aici : WindowsMac OSXLinux.
Pasul 2
Descarcati iOS 4.1 pentru iPhone 4 de aici.
Pasul 3
Conectati telefonul la calculator, inchideti iTunes si deschideti TinyUmbrella apoi apasati butonul “Start TSS Server“.
Pasul 4
Uitati-va in ecranul “Log”(cel cu mult text) si verificati sa vedeti daca TinyUmbrella a afisat vreo eroare. Daca este vreo eroare aparuta reincepeti procesul pentru ca daca veti continua e foarte posibil sa nu fie protejat baseband-ul vostru in timpul update-ului si veti ajunge la noul baseband pentru care nu exista solutie de decodare.
Pasul 5
Deschideti iTunes si restaurati la versiunea de iOS descarcata de voi in pasul 2. Tineti apasata tasta shift in timp ce apasati butonul Restore pentru a selecta versiunea de iOS descarcata de voi, daca nu faceti asa atunci acest proces NU VA FUNCTIONA!
Pasul 6
Aproape de terminarea procesului iTunes va afisa o eroare 1004 si urmatoarele texte : “The iPhone could not be restored. An unknown error occurred (10044).” ; “iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes.”. Apasati “OK” pentru ca iTunes sa nu mai afiseze erorile, apoi treceti la urmatorul pas.
Aceasta eroare este foarte normala pentru ca afisarea ei reprezinta faptul ca iTunes nu a reusit sa actualizeze baseband-ul. Pe scurt, daca primiti eroare 1004 atunci procesul a functionat, iar daca nu primiti atunci procesul nu a functionat.
Pasul 7
In ecranul TinyUmbrella veti avea un buton “Kick Device Out of Recovery”, apasati-l si telefonul se va reseta si va iesi din Recovery Mode, apoi il veti putea activa si folosi fara probleme.

Comentarii