Android 2.2 FroYo pe Samsung Galaxy 5 (GT-I5500) – Update

UPDATE(23.02.2011 , 20:55 pm):Marius, un cititor al acestui articol, a lasat un comentariu in care ne anunta de aparitia firmware-ului cu Android 2.2pentru Europa. Am modificat putin tutorialul, ca sa puteti instala direct aceasta versiunea de firmware. Eu nu l-am instalat, pentru ca nu mai am la dispozitie telefonul, dar Marius spune ca totul e ok. Modificarile sunt scrise cuItalic. Multumim, Marius!
In acest articol am sa va prezint pasii necesari pentru a face update la sistemul de operare Android 2.2 FroYo peSamsung Galaxy 5(GT-I5500 sau Galaxy 550). Probabil stiti deja ca Samsung Galaxy 5 este printre cele mai ieftine smartphone-uri care ruleaza pe platforma Android de la Google. Ca infatisare exterioara este aproape identic cu Samsung Corby(are in plus doar cele patru butoane Android), de aceea multi l-au numit “Corby-ul cu Android”. In realitate insa nu este doar un Corby cu Android, ci e un smartphone in toata regula, mult mai dotat si mai performant ca Samsung Corby. Galaxy 5 e o alegere inteleapta pentru cei care doresc sa patrunda in universul Android si nu dispun de bugetul necesar pentru achizitia unui smartphone de top sau pur si simplu vor sa beneficieze de “experianta Android” fara a cheltui multi bani.
Pe scurt caracteristicile principale ale Samsung Galaxy 5:
 • procesor ARM la 600 MHz;
 • display 2.8″, rezolutie de 240*320 pixeli16M culori;
 • memorie RAM 184 Mb, memorie interna 186 Mb(pentru date), slot card microSD maxim 16 Gb;
 • camera 2 MpixGPSRadio FM;
 • conectivitate wireless 3G HSDPA 7,2 MbpsWi-Fi 802.11 b/gDLNA;
 • port microUSB, conector audio 3,5″;
 • baterie Li-ion 1200 mAh;
 • SO Android 2.1(din fabrica).
Si acum se vedem cum se face update-ul la Android 2.2 FroYo, dar inainte de update trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:
 • firmware-ul(soft-ul) 2.2 e versiunea pentru America si contine doar limbile engleza, spaniola, portugheza si inca una; nici versiunea europeana nu contine limba romana!
 • nu exista inca un update oficial pentru tarile din Europa;
 • nu-mi asum nici un fel de raspundere daca va stricati telefonul, desi daca urmariti exact pasii de mai jos, n-ar trebui sa se intample;
 • inainte de a incepe, trebuie sa incarcati bateria telefonului. Nu inchideti calculatorul in timp ce se face update-ul!
 • inainte de update faceti un back-up la datele personale din telefon cu ajutorul aplicatiei Samsung Kies! Altfel veti pierde toate datele!
Pentru update e nevoie de urmatoarele:
 1. aplicatia Samsung Kies, pentru back-up si drivere pentru telefon. Puteti descarca ultima versiune de Kies de pe site-ul de suport Samsung.
 2. Firmware-ul 2.2 pentru GT-I5500. Il descarcati de aici. Parola pentru arhiva este: samfirmware.com
 3. aplicatia ODIN 4.28 downloader, de aici;
 4. fisierul OPS de aici;(EUROPA_v1.0.ops)
 5. un PC sau laptop cu sistem de operare Windows;
 6. cablu de date, de preferat cel original(eu am folosit unul de HTC, fara probleme).
Inainte de a trece la update, ar fi bine sa descarcati si sa aveti la indemana si un firmware 2.1, in caz ca se intampla ceva sa puteti rescrie in telefon Android 2.1. Firmware-ul I5500XWJK3 il puteti descarca de aici. Parola pentru arhiva este: samfirmware.com
PASUL 1:
Dupa ce ati facut back-up cu Kies, neaparat sa resetati telefonul la setarile din fabrica! Resetarea se va face din meniul de setari sau din modulul de telefonie, introducand urmatorul cod: *#*#7780#*#*
PASUL 2:
Descarcati toate fisierele de mai sus si asigurati-va ca aveti ultima versiune de Kies
PASUL 3:
Dezarhivati fisierele RAR pentru a obtine fisierele cu extensia .tar de care veti avea nevoie.
Dezarhivati fisierul RAR. Veti avea un folder cu denumirea I5500XWJP9, in care veti gasi patru fisiere:
 1. BOOTLOADER_I5500XXJPF.tar.md5
 2. I5500OXXJP3_CSC_OXX_CL832222.tar.md5
 3. MODEM_I5500.tar.md5
 4. PDA_I5500XWJP9_CL880109.tar.md5
PASUL 4:
Deschideti aplicatia ODIN Multi Downloader v4.28. Bifati toate cele trei checkbox-uri de la sectiunea Option(One Package, Auto Reboot si Protect OPS).
La sectiunea Option bifati doar Auto Reboot si Protect OPS! Le regasiti in chenarul rosu din imaginea de mai jos.
Selectati fisierele OPS si One Package descarcate(Chenarele verzi din imagianea de mai jos).
Selectati fisierele descarcate exact cum vedeti in imaginea de mai jos, in chenarul verde! Puteti salva imaginea pe PC sau s-o deschideti intr-o alta ferestra, pentru marimea originala.
Dupa ce ati selectat cele doua fisiere, INCHIDETI ODIN-ul! Deocamdata nu trebuie sa va apara nimic la porturile COM.
PASUL 5:
Inchideti telefonul si scoateti cardul de memorie, cartela SIM si bateria!
Dupa 5-10 secunde reintroduceti doar bateria si apasati deodata butoanele: VOLUM JOS + BUTON CENTRAL JOYSTICK + BUTON PORNIRE. Tineti apasate cele trei butoane pana ce apare simbolul de download pe display.
PASUL 6:
Dupa aparitia siglei de Downloading, conectati telefonul la PC/laptop cu ajutorul cablului de date.
Asteptati pana Windows-ul recunoaste telefonul si instaleaza driver-ele.
Dupa ce Windows-ul va anunta ca a recunoscut telefonul, deschideti aplicatia ODIN Multi Downloader v4.28. Acesta va recunoaste telefonul pe unul din porturile COM(la fel ca in chenarul albastru din imaginea de mai sus).
Apasati pe butonul Start si asteptati cateva minute pana se scrie firmware-ul.
Dupa ce aplicatia reporneste telefonul si se incarca sistemul de operare Android 2.2, puteti deconecta telefonul la de PC/laptop.
Pentru a va asigura ca nu au ramas date reziduale de la versiunea precedenta, resetati din nou telefonul cu ajutorul codului *#*#7780#*#*. Telefonul va afisa un meniu, de unde veti alege wipe data si wipe cache. Dupa asta alegetireboot/restart.
Daca ati respectat indicatiile, telefonul va reporni in limba spaniola(sau portugheza). Din meniu il puteti seta pe limba engleza.
Astfel va veti putea bucura de Android 2.2 pe Samsung Galaxy 5 GT-I5500.
Dupa cum va spuneam, gasiti telefonul la un pret foarte bun. La eMAG.ro costa 460 lei.. Daca va faceti abonament pe 2 ani la unul din operatori, puteti avea Galaxy 5-ul(sau Galaxy 550) chiar si gratuit!
O prezentare a telefonului si cateva poze facute cu camera de 2 Mpix, gasiti pe Blogul lui Emil!
UPDATE: dupa upgrade s-ar putea sa nu primiti in mod automat setarile pentru internet mobil, dar le puteti introduce manual pentru orice operator si le gasiti pe androider.ro!

0 comments:

Trimiteți un comentariu