Entitati Simboluri HTML

Aceste entitati sunt simboluri rar folosite ( dar destul de des intaltine in cadrul site-urilor moderne. In acest articol va prezentam un tabel cu codurile acestor simboluri pentru ca voi sa aveti o resursa de baza atunci cand vreti sa le inserati intr-o pagina web.

 Unele caractere (ex. semnul mai mare - > ) sunt rezervate pentru codul HTML. Daca tu vrei sa afisezi un astfel de caracter intr-o pagina este recomandat sa scrii in cod Entitatea Acestuia. De exemplu pentru a afisa semnul mai mare (>) trebuie sa-i scrii numele entitatii: > . De asemenea sunt simboluri care poti fi folosite cu succes in cadrul graficii unui site, care de multe ori sunt folosite sub forma de imagini din nestiinta. Ex. ☞ » ½
Avantajele principale folosirii acestor entitati sunt: 
  • Se incarca foarte repete fiindca sunt defapt text

  • Sunt scalabile - se pot mari sau micsora fara sa-si piarda calitatea

  • Usor de schimbat culoarea




  • Dezavantajele folosirii acestor entitati ar putea reprezenta incomptabilitatea browserlor mai vechi (ex. IE6) de a afisa aceste caractere si diferenta de calitate la care se vor afisa in diferite browser / sisteme de operare. Am construit mai jos un tabel unde gasiti simbolul si codul respectiv - entitatea.

    SimbolCod EntitateSimbolCod Entitate
    ««◊ ◊
    »»☆ ☆
    ££☂ ☂
    €☺ ☺
    §§☃ ☃
    ®®✿ ✿
    ©©♠ ♠
    ™♦ ♦
    ±±♣ ♣
    ‰♥ ♥
    ΩΩ♪ ♪
    ∞♫ ♫
    ≈♀ ♀
    ≠♂ ♂
    ½½α α
    ¼ ¼ß ß
    ¾ ¾Ø Ø
    † †‽ ‽
    ‡ ‡¹ ¹
    ⇧² ²
    ↩ ↩³ ³
    ¡¡¶ ¶
    ¿ ¿µµ
    ⁂ƒƒ
    ∴ ∴Å Å
    ∵π π
    ← ←× ×
    → →ê ê
    ↑ ↑è è
    ↓ ↓é é
    ☜ ☜à à
    ☞ ☞ä ä
    ☝ ☝æ æ
    ☟ ☟ΠÎ
    ★ ★ô ô


    Comentarii