Entitati Simboluri HTML

Aceste entitati sunt simboluri rar folosite ( dar destul de des intaltine in cadrul site-urilor moderne. In acest articol va prezentam un tabel cu codurile acestor simboluri pentru ca voi sa aveti o resursa de baza atunci cand vreti sa le inserati intr-o pagina web.

 Unele caractere (ex. semnul mai mare - > ) sunt rezervate pentru codul HTML. Daca tu vrei sa afisezi un astfel de caracter intr-o pagina este recomandat sa scrii in cod Entitatea Acestuia. De exemplu pentru a afisa semnul mai mare (>) trebuie sa-i scrii numele entitatii: > . De asemenea sunt simboluri care poti fi folosite cu succes in cadrul graficii unui site, care de multe ori sunt folosite sub forma de imagini din nestiinta. Ex. ☞ » ½
Avantajele principale folosirii acestor entitati sunt: 
 • Se incarca foarte repete fiindca sunt defapt text

 • Sunt scalabile - se pot mari sau micsora fara sa-si piarda calitatea

 • Usor de schimbat culoarea
 • Dezavantajele folosirii acestor entitati ar putea reprezenta incomptabilitatea browserlor mai vechi (ex. IE6) de a afisa aceste caractere si diferenta de calitate la care se vor afisa in diferite browser / sisteme de operare. Am construit mai jos un tabel unde gasiti simbolul si codul respectiv - entitatea.

  SimbolCod EntitateSimbolCod Entitate
  ««◊ ◊
  »»☆ ☆
  ££☂ ☂
  €☺ ☺
  §§☃ ☃
  ®®✿ ✿
  ©©♠ ♠
  ™♦ ♦
  ±±♣ ♣
  ‰♥ ♥
  ΩΩ♪ ♪
  ∞♫ ♫
  ≈♀ ♀
  ≠♂ ♂
  ½½α α
  ¼ ¼ß ß
  ¾ ¾Ø Ø
  † †‽ ‽
  ‡ ‡¹ ¹
  ⇧² ²
  ↩ ↩³ ³
  ¡¡¶ ¶
  ¿ ¿µµ
  ⁂ƒƒ
  ∴ ∴Å Å
  ∵π π
  ← ←× ×
  → →ê ê
  ↑ ↑è è
  ↓ ↓é é
  ☜ ☜à à
  ☞ ☞ä ä
  ☝ ☝æ æ
  ☟ ☟ΠÎ
  ★ ★ô ô


  0 comments:

  Trimiteți un comentariu