Cum spargem parola de BIOS

Ce este BIOS-ul? "Este un set esential de rutine, scris оn limbaj de asamblare, stocat оntr-un cip EEPROM de pe placa de baza, care se comporta ca un intermediar оntre componentele hardware si sistemul de operare.
Fara BIOS un computer este nefunctional, sistemul de operare neavand cum sa comunice cu componentele hardware".

Este explicat pe scurt ca sa nu va plictisesc cu romane.
Probabil multi dintre noi au pus parola la bios iar dupa mult timp de nefolosinta au uitat-o, sau poate ati vruti sa treceti de parola de bios de la calculatorul scolii, sau la biroul unde lucrati, sau la un prieten care a uitat parola si nu mai are cum sa o recupereze, puteti folosi metoda aceasta.

Acesta este un hack de windows care reseteaza BIOS-ul in asa fel incat data viitoare cand dai drumul la PC, CMOS-ul nu te mai intreaba de alta parola.
Acum daca ai la indemana Command Prompt deschide-l, astfel vei putea schimba setarile BIOS-ului in mediul default.

Ca sa resetezi setarila CMOS urmati pasii:
METODA I
  • Intra in start->run->scrii "cmd" fara ghilimele si apesi tasta enter, iti va aparea Command Prompt.
  • Codul care va trebui sa il scrii aici este: DEBUG ->apasa enter o 70 2e ->apasa enter o 71 ff ->apasa enter q ->apasa enter exit ->apasa enter Acum da restart la sistem.Merge pe majoritatea versiunilor de AWARD BIOS.
  • Dupa ce ai facut schimbari in BIOS va trebui sa pui setarile cum vrei tu, exemplu, ca sa intri in setarile CMOS-ului[Complementary metal–oxide–semiconductor - si reprezinta o clasa majora de circuite integrate] trebuie sa apesi[in cele mai multe cazuri la majoritatea placilor de baza] tastele F2,sau DEL,sau CTRL+ALT+S, in secventa de boot, pune HDD-ul TYPE=auto, MODE=auto, sau/si pur si simplu da SAVE & EXIT SETUP in BIOS ca schimbarile sa fie efectuate si sa poti boota de pe hdd.[la unele placi de baza iti apare inainte de bootare sa apesi tasta f1, deci nu este in cazul tuturor placilor de baza deci daca va apare pe ecran ceva de genul acesta dati daca nu - nu.

METODA II Parole BackDoor de BIOS - STANDARD
Ca sa treci de parola de bios va trebui sa incerci fiecare din parolele de mai jos, setate din fabrica de producatori placilor mama.
  • pentru AWARD BIOS: AWARD SW, AWARD_SW, Award SW, AWARD PW, _award, awkward, J64, j256, j262, j332, j322, 01322222, 589589, 589721, 595595, 598598, HLT, SER, SKY_FOX, aLLy, aLLY, Condo, CONCAT, TTPTHA, aPAf, HLT, KDD, ZBAAACA, ZAAADA, ZJAAADC
  • pentru AMI BIOS: AMI, A.M.I., AMI SW, AMI_SW, BIOS, PASSWORD, HEWITT RAND, Oder
  • alte parole care le poti incerca[pentru BIOS-uri AMI,AWARD si alte marci]: LKWPETER, lkwpeter, BIOSTAR, biostar, BIOSSTAR, biosstar, ALFAROME, Syxz, Wodj

METODA III Daca nu merge alta posibilitate este cea cu mutarea jumperului de pe placa de baza dintr-o parte in alta, daca jumperul se afla pe pozitia 1-2 trebuie sa il mutati pe pozitia 2-3[sau invers].jumperul il gasiti citind manualul placii de baza sau unde scrie cmos pe pl de baza.
METODA IV Alta metoda este cea cu scoaterea bateriei[metoda mai veche].

Comentarii