HTC Desire USB-Brick

Va intrebati poate ce inseamna acest USB-Brick?
Pe scurt, acest brick cunoscut ca USB-brick blocheaza conexiunea USB, insa are niste efecte secundare foarte neplacute.

Cum recunoasteti un USB-Brick

Simptome:


-telefonul nu este capabil sa faca nici un fel de conexiune de tip USB
-FM Radio nu functioneaza corect (sau deloc)
-Bluetooth nu functioneaza corect (sau deloc)
-Incarcarea bateriei nu incepe imediat cand este conectat la priza sau calculator
-SD cardul nu este detectat de telefon in nici un fel
-In unele cazuri cartela SIM este de asemenea nedetectata, iar uneori chiar daca telefonul are semnal, cand are ecranul inchis se pierde semnalul, sau in timpul unui apel se pierde conexiunea dupa aproximativ 10 secunde (Proximity sensor bug).

Cum ma pot feri de acest USB-Brick?

Din pacate, nu puteti. Acest tip de brick este pur si simplu random, la executarea oricarui proces din recovery (ROM flash, android backup/restore, etc). Unora li se intampla chiar in procesul de rootare al telefonului, altora dupa ce au flashuit vreo 10 ROMuri, si sunt altii care flashuiesc de 2 ori pe zi si inca sunt ok. Unii spun ca e de la App2SD, dar sunt si care nu au App2SD si tot au patit-o, deci nu stie nimeni sigur. Se pare ca ceea ce cauzeaza defapt acest brick este overwriteul unei anume imagini "misc" in urma efectuarii proceselor din Recovery.

Ok, telefonul meu prezinta simptomele pe care le-ai specificat, ce ma fac?

Din fericire, cu un efort comun al developerilor de pe Modaco si XDA, s-a pus la punct un fix pentru acest USB-Brick. Iata ce trebuie sa faceti:

1. Descarcati update.zip-ul si puneti-l pe cardul SD (luati micro SDul si puneti-l in camera video/foto sau un alt telefon si conectati-l in mass-storage mode la calculator, ideal ar fi printr-un adaptor micro SD si sa-l introduceti direct in computer, daca Desireul este usb-bricked nu-l puteti conecta la calculator)
2. Puneti micro SDul inapoi in telefon.
3. Activati functionalitatea SD cardului: Inchideti telefonul, apoi reporniti-l apasand simultan tastele Volume Down + Power Button. Sunteti acum in modul Hboot al telefonului, veti astepta aproximativ 5 secunde sa se faca o verificare asupra SD-cardului dupa care veti selecta modul FastBoot (apasand butonul power). Conectati telefonul prin USB la calculator, acum textul rosu "FASTBOOT" se va schimba in "FASTBOOT USB". Rulati urmatoarea comanda din calculator: "fastboot oem enableqxdm 0" (fara ghilimele) - cititi mai jos pentru detalii daca nu stiti cum
4. Dupa ce se termina de executat comanda, navigati cu ajutorul tastelor de volum si selectati bootloader, va va duce inpoi la modul Hboot. Acuma mergeti mai jos si selectati Recovery.
5. Odata intrat in Recovery, selectati flash zip file from SD card (daca aveti amon-ra recovery, la clockwork e ceva asemanator)
5. Flashuiti update.zip-ul ca orice rom/kernel/radio/addon
6. Reboot si ati terminat, telefonul ar trebui sa functioneze corect acum.

Cum dau acea comanda de pe calculator?
click me


Mentiune:
1. Inlocuiti android-sdk cu android-sdk-windows,
2.Dupa ce ati ajuns la sfarsit si ati setat calea directorului c:\android-sdk-windows in loc de adb device, scrieti fastboot. Apoi introduceti comanda "fastboot oem enableqxdm 0. Cu tot cu calea directorului setata, intreaga comanda ar trebui sa arate astfel:
C:\android-sdk-windows> fastboot oem enableqxdm 0. Dupa 2 secunde veti primi mesajul Finished. Continuati cu pasul 4.

Attached File:
update.zip

Comentarii