Cum stii daca iti este arsa o componenta a Pc-ului?

Placutele de RAM

Defectul acestora se poate identifica cel mai repede aprinzand calculatorul si auzind un “beep” puternic continu. Doamne fereste sa auzi astfel de lucruri pentru ca RAM-ul este unul din cele mai importante componente ale calculatorului. In acest caz mai este o sansa . Posibil sa fie ars un slot (locul unde se baga placuta RAM). In cazul acesta deschideti calculatorul si mutati placuta de ram de pe un slot pe celalalt. Intr-adevar din cauza prafului poate fi ars si celalalt slot , asa ca ultima varianta este sa incercati RAM-ul intr-un alt calculator.

PROCESORUL

Procesorul , sau creierul PC-ului este piesa de rezistenta care se   arde din cauza lipsei de ventilatie a coolerului.
Simptome : Nu se aprind ledurile de la tastatura.
Primesti erori de Blue Screen .
Nu se aprinde monitorul
Nu se aude sunetul de cotrol al speakerului ca a trecut cu succes de CPU check

Placa de baza

Piesa care face legatura intre toate componentele calculatorului. O intalnim des numita sub forma Mother Board (placa mama).
Simptomele in cazul arderii placii de baza ar fi:
Calculatorul se restarteaza de nenumarate ori.
Primesti erori in sistemul de operare, inclusiv in video. De multe ori cand placa de baza are vre-o defectiune, erorile cele mai intalnite ar fi Screen Freeze (Blocarea imainii) . Cele mai intalnite probleme in cazul unei placi de baza arse ar fi defectiunea unui condensator. Aceasta problema s-ar putea prin localizarea condensatorului si inlocuirea lui .

Comentarii