Ubuntu - o alternativa gratuita la calculatorul tau

Această libertate face Ubuntu fundamental diferit de programele tradiționale proprietare: nu numai că instrumentele pe care le folosiți sunt gratuite, dar aveți și libertatea să modificați aplicațiile până în momentul în care funcționează așa cum doriți dumneavoastră.  Echipa care participă la realizarea Ubuntu își ia următorul angajament public față de utilizatorii săi:

 Ubuntu este un sistem de operare bazat pe Linux, disponibil gratuit cu suport atât din partea comunității cât și comercial. Comunitatea Ubuntu este construită pe baza ideilor expuse în Manifestul Ubuntu:



"Acest software trebuie să fie disponibil gratuit (fără a se percepe nici o taxă), instrumentele software trebuie să fie folosite de oameni în limbile lor materne și în ciuda oricărei deficiențe fizice, iar acei oameni ar trebui să aibă libertatea să adapteze și să modifice aplicațiile pe care le dețin în orice mod consideră ei că li se potrivește mai bine."

  •  Ubuntu va fi întotdeauna gratuit și nu se percepe nici un fel de taxă suplimentară pentru ediția enterprise (destinată companiilor), noi facem ca munca noastră de cea mai bună calitate să fie disponibilă tuturor sub aceleași condiții GRATUITE.
  • Ubuntu include ceea ce este mai bun în infrastructura de traduceri și accesibilitate pe care comunitatea software-ului liber o are de oferit pentru a face Ubuntu utilizabil de cât mai multe persoane posibil.
  • Noile versiuni Ubuntu sunt lansate cu regularitate; o nouă versiune este realizată de regulă la fiecare șase luni. Puteți folosi versiunea curentă stabilă sau versiunea curentă în dezvoltare. Pentru versiunea curentă se oferă suport tehnic prin actualizări pe o perioadă de cel puțin 18 luni.
  • Ubuntu este angajat în totalitate principiilor dezvoltării de software gratuit și liber; încurajăm ca oricine să folosească software-ul gratuit și liber, să-l îmbunătățească și să-l distribuie mai departe.
  • Ubuntu este potrivit pentru folosirea atât pe sistemele desktop cât și pe cele server. Versiunea curentă de Ubuntu suportă arhitecturile Intel x86 (PC IBM-compatibil), AMD64 (Hammer) și PowerPC (Apple iBook și Powerbook, G4 și G5).
Ubuntu include peste 16 000 pachete software, dar cele necesare pentru instalarea de bază necesită mai puțin de un CD. Ubuntu începe cu nucleul Linux versiunea 2.6 și Gnome 2.28, și acoperă orice aplicație standard desktop începând de la un procesor de texte și până la aplicații pentru calcul tabelar sau aplicații pentru accesarea Internet-ului, software pentru server web, email, limbaje de programare și utilitare precum și câteva jocuri.
Folosind versiunea server veți obține tot ce aveți nevoie și vă doriți și nimic din ce nu v-ați dori să apară.
Click aici pentru pagina oficiala

Comentarii