ReactOS – o alternativă identică cu Windows XP dar Open Source

ReactOS este un sistem de operare gratuit, open source avansat, ce oferă o implementare de la zero a unui sistem compatibil cu Windows XP. ReactOS doreşte să aibă compatibilitate completă la nivel binar cu aplicaţiile şi driverele scrise pentru
sistemele de operare NT şi XP, folosind o arhitectură similară şi oferind o interfaţă publică, echivalentă. ReactOS este cel mai funcţional model disponibil al unui sistem de operare asemănător cu Windows. În consecinţă, dezvoltatorii au ocazia de a învăţa o mulţime de lucruri studiind codul sursă ReactOS şi chiar participând în dezvoltarea sa.

ReactOS încorporează şi continuă să încorporeze facilităţi din versiunile noi, uneori chiar definind cele mai noi tehnologii în domeniul sistemelor de operare.

Pe scurt, ReactOS doreşte să ruleze aplicaţiile existente pe hardware-ul existent. Un sistem de operare gratuit pentru toată lumea!
Vă rugăm să ţineţi minte că ReactOS 0.3.13 este încă în stadiu alpha, ceea ce înseamnă că nu este complet funcţional şi nu este recomandat pentru folosirea zilnică.

Sistemul de operare a fost acceptat în cadrul Google Summer of Code 2011, astfel că orice pasionat de îmbunătăţirea unui produs ce are scopuri declarate destul de interesante poate să urmărească şi să participe activ în această competiţie.

Comentarii