Nu este detectat stickul USB

Odata cu popularizarea stickurilor USB, au inceput sa fie semnalate si diverse probleme de incompatibilitate cu sistemul de operare. Acestea pot fi de natura hardware sau software, ambele urmand a fi analizate in continuare.
A disparut pictograma Safely Remove Hardware

Problema
Utilizati Windows XP de ceva vreme si mereu ati apelat stickul USB pentru backup. In ultima vreme insa, la introducerea flash drive-ului in calculator, nu mai apar butoanele de notificare in bara de sarcini, facand astfel imposibila deconectarea acestuia. Si cum nu este deloc recomandabila decuplarea directa a USB-ului… va confruntati cu o problema dificila...
Solutie
Este, intr-adevar, una dintre cele mai comune probleme ale utilizatorilor de stickuri USB, care are insa rezolvari multiple. Spre exemplu, este posibil ca bara de unelte sa ascunda pictogramele inactive. Verificati daca este si cazul dispozitivului vostru dand click pe sageata de langa ceas, in coltul din dreapta-jos a ecranului. Daca pictograma este acolo, atunci va trebui sa o activati, daca nu doriti sa mai experimentati astfel de spaime pe viitor. Pentru aceasta:

1. Dati click dreapta pe bara de sarcini si selectati Properties.
2. Debifati casuta Hide inactive icons. Daca pictograma nu apare nici dupa ce ati dat click pe sageata barei de sarcini, atunci trebuie apelat la o masura mai dura. Navigati la Start > Run si introduceti comanda “RUNDLL32 SHELL32.DLL Control_RunDLL hotplug.dll“. Se va deschide o fereastra de dialog. Desi aceasta comanda va va rezolva problema, ea nu este decat o masura temporara, fiind de preferat sa se activeze pictograma decat sa memorati si sa introduceti mereu o linie de comanda. Iata cum sa-i permanentizati sederea:

1. Dati click pe Start > Control Panel
2. Faceti un dublu click pe Taskbar and Start Menu Properties.
3. Click pe Customize.
4. Selectati optiunea Always Show din lista derulanta corespunzatoare sectiunii Safetly Remove Hardware.
5. Dati click pe OK.

Pictograma Safely Remove Hardware va fi afisata in permanenta pe bara de sarcini, insa astfel de “crize” se rezolva, de cele mai multe ori, printr-o simpla repornire a sistemului. Totusi, daca ele persista, este recomandabil sa urmati pasii descrisi mai sus, mai ales daca doriti sa evitati pierderea datelor sau defectarea dispozitivului.
USB-ul, pur si simplu, nu funtioneaza!

Problema
Nu sunt semnalate niciuna dintre problemele anterioare, ci, de data asta, s-a asternut o tacere mormantala peste USB. Nu clipeste niciun beculet, nu se aud sunete…

Solutie
Incercati sa introduceti flash drive-ul in alt calculator functional sau verificati-i statusul in urmatorul mod:

1. Navigati la Start > Control Panel, dati click pe System and Maintenance si apoi pe Devie Manager. Confirmati ca sunteti administrator pe acel calculator.
2. Dublu click pe Universal Serial Bus controllers si cautati dispozitivul in cauza. Click dreapta pe el si selectati Properties.
3. Dati click pe registrul General si verificati, in sectiunea Device status, daca sunt mentionate probleme de functionare.

Comentarii