Instalare configurare StrongDC si oDC

Acest tutorial va arata cum se instaleaza si configureaza programele de DC StrongDC si oDC, pas cu pas, pentru a va oferi posibilitatea de a downloada fisierele de care aveti nevoie.
Instalare StrongDC, oDC
In primul rand faceti download la download strong dc sau download odc. Pentru StrongDC nu aveti nevoie de instalare ci doar copiati continutul arhivei pe hard disk, pe o partitie mai mare. oDC se instaleaza foarte usor, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa dati clic pe butonul Next de cateva ori.

Configurare StrongDC

Dupa ce ati copiat continutul arhivei intr-un director, porniti StrongDC.exe si apoi in meniu accesati File – Settings si se va afisa o fereastra conform celei de mai jos.


Intrati in General si la Nick treceti tara, reteaua de internet si nick-ul ales. Este posibil ca fiecare canal de dc sa aibe metode diferite de setare a nick-ului. La email si description nu este nevoie sa completati. La line speed puteti alege 100Mbits/s.

Accesati Connection settings si trebuie sa aveti bifate una din cele 2 optiuni: Direct connection sau Firewall (passive, worst case). Daca ati bifat prima optiune si dupa efectuarea unor cautari nu ati obtinut rezultate, atunci bifati Firewall.


Sharing StrongDC – In continuare veti seta locul unde veti descarca fisierele. Creati pe o alta partitie in afara de C: un director numit Downloads si in cadrul Downloads un altul numit Neterminate. In aceste directoare se vor salva toate fisierele ce le-ati descarcat cu StrongDC, in Downloads veti gasi fisierele care s-au downloadat complet iar in Neterminate pe acelea care mai au nevoie de download.


Pentru a putea intra pe hub-uri trebuie sa aveti cativa giga de fisiere puse la share, pentru ca ceilalti utilizatori de DC sa aibe ce cauta. Intrati in optiunea “Sharing” si la Shared Directories alegeti o partitie sau directoare in care nu aveti informatii personale si in nici un caz sa nu share-uti partitia C:, cea cu Windows. Cel mai bine este sa creati un director special pentru sharing.
La Upload slots specificati cati utilizatori pot descarca de pe calculatorul dumneavoastra, simultan.
Dupa ce ati setat conform acestui tutorial, apasati butonul “OK” si gata, ati terminat de configurat Strong DC-ul.


Acum pentru a descarca fisierele dorite trebuie sa va conectati la hub-uri. Daca gasiti un hub care va place mult tastati /fav in casuta unde scrieti in chat-ul din StrongDC si apasati Enter pentru a-l adauga la Favorite si sa porneasca automat la fiecare pornire a programului.
Va recomandam hub-ul: dc.czone.ro:411 un hub cu peste 10.000 de utilizatori.

Comentarii