Google Car, masina care circula singura, la un pas de a intra in legalitate

Google impreuna cu Toyota au realizat masina inteligenta, model Toyota Prius, care se conduce singura datorita unei combinatii sofisticate de gps, radar si senzori.
Gigantul web-ului, sustinuti de o echipa de tehnicieni, ingineri si avocati, fac tot posibilul sa convinga membrii Parlamentului din Nevada a redacta textul de lege care va permite pentru prima data ca masinile fara sofer sa circule liber pe drumuri.
„Vehiculul independent” si-a castigat deja popularitatea pe paginile ziarelor si ale revistelor online din intreaga lume, ca prototip al automobilului capabil sa circule singur pe strazi, nefiind necesara prezenta soferului.

Cu ocazia testarii pe drumurile Californiei, aceste masini-robot, total autonome, au parcurs pana acum peste 100.000 km, circuland in prezenta unui driver gata sa intervina in caz de necesitate.

Cu toate ca societatea din Mountain View a garantat asupra sigurantei si eficientei senzorilor in detectarea obstacolelor, vehiculele nu au obtinut inca dreptul oficial de a circula.

In caz de reusita, va fi o adevarata revolutie in panorama car sharing-ului, avocatul Ryan Calo, din Stanford, declarand pentru New York Times ca „ne confruntam cu o posibila schimbare radicala a dreptului, deoarece Nevada este pe cale de a decreta o lege prin care robotii pot deveni persoane juridice”.

Comentarii