Erori hardware. Calculatorul refuza sa porneasca.

1.Calculatorul refuza sa porneasca.
Ce este de facut , ce componente verificam?
In primul, in cazul in care calculatorul nu a pornit niciodata trebuie sa verificam "Sursa" adica componenta calculatorului numita "Sursa de alimentare" care ar putea fii incapabila sa dezvolte atata putere pentru a alimenta toate componentele sistemului.

Pentru a verifica daca aceasta "Sursa de alimentare" nu are puterea necesara pentru a alimenta toate componentele sistemului nostru trebuie sa desfacem carcasa unitatii calculatorului si sa deconectam pe rand cate o componenta ( CD-ROM - HDD etc.).
In cazul in care dupa deconnectarea componentelor si o incercarea de repornire a calculatorului , ruleaza (deci sistemul se deschide este functional ) , inseamna ca "Sursa de alimentare" este multe prea slaba pentru un calculator asa puternic.
In acest caz va ramane doar sa schimbati sursa cu una mai puternica.
Daca dupa toate verificarile facute calculatorul refuza in continuare sa porneasca atunci trebuie sa verificam si celelalte componente , cum ar fi:
Placa de baza.

Trebuie sa va asigurati ca ea este bine izolata de carcasa , pentru a nu se crea scurt-circuite care ar modifica functionarea sistemului in conditii optime... aceasta poate fi si aspirata de praf.

O alta problema care ar putea afecta deschiderea calculatorului este amplasarea incorecta a memoriilor calculatorului in slot si anume Memoria RAM care ar duce la o functionare defectuoasa a calculatorului.
Ar putea fi din cauza configurarii neadecvate a parametrilor de functionare a acestora eroarea putand fi detectata foarte usor in urma atentionarii de catre BIOS , prin emiterea unor semnale sonore care difera in functie de producator.
Solutia:
Trebuie resetat BIOS-ul prin ridicarea pentru cateva secunde a jumper-ului corespunzator de pe placa de baza.
O a doua solutie este scoaterea bateriei de alimentare a CMOS-ului pentru aproximativ 1-2 minute.
Calculatorul ar putea sa nu porneasca si datorita Cooler-ului de pe procesor datorita montarii lui necorespunzator si va putea provoca inchiderea definitiva a calculatorului sau doar restartarea acestuia.

[sursa]

Comentarii