Cum schimbi rezolutia la monitor

Ai un monitor TFT/LCD si nu iti place cum se vad iconitele si textul pe desktop, te doare capul, ochii te ustura si se inrosesc?
Mai mult ca sigur nu ai setat corect rezolutia, mai ales ca la monitoarele LCD/TFT trebuie obligatoriu sa setati rezolutia exact pentru cat au fost proiectate. De exemplu la un monitor wide-screen de 19 inch rezolutia default trebuie sa fie de 1440×900 insa poate sa fie diferita in functie de dot pitch-ul monitorului (distanta dintre 2 puncte de aceasi culoare).


Schimbarea rezolutiei monitorului

Cand cumparati un monitor veti observa ca este scrisa si o rezolutie pe cutie si manualul de utilizare. Aceea este rezolutia pe care trebuie sa o setati in Windows XP pentru a nu va obosi ochii si a conferi o claritate mai buna a imaginii.
Pentru inceput faceti clic dreapta pe Desktop si alegeti din meniu “Properties” si in fereastra “Display Properties” selectati tab-ul “Settings”.

Veti observa un cursor orizontal, in stanga. Daca veti trage de el veti putea micsora sau mari rezolutia monitorului, facand textul si imaginile mai mari sau mai mici.

Retineti insa, aflati cu certitudine care este rezolutia default a monitorului si apoi instalati cele mai noi drivere ale placii video.
Daca nu aveti driverele corespunzatoare nu veti putea alege rezolutia dorita.

Comentarii