Cum sa verifici calculatorul de erori si sa il defragmentezi

Daca vrei sa ai un calculator care lucreaza rapid, asa cum ar trebui, trebuie sa il verifici periodic de erori si trebuie sa rulezi un test de diagnosticare a defragmentarii.
Ambele operatiuni sunt usor de realizat dar sunt esentiale daca vrei sa obtii maximum de performanta din PC-ul tau. Aceste operatiuni sunt usoare si explicate pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu utilizarea computerului.








Instructiuni pt verificarea calculatorului de erori

Lucruri de care ai nevoie:

Calculatorul personal

Un pic de timp liber

Liniste, pentru a gandi

Deschideti My Computer, faceti clic dreapta pe Local Disk (C:) si apasati properties. In fereastra care se deschide apasati Tools.

Pentru a verifica calculatorul de erori apasati butonul Check Now… si bifati cele 2 optiuni Automatically fix file system errors si Scan for and attept recovery of bad sectors. Apasati butonul Start si apoi Yes la mesajul care apare, in acest fel hard-disk-ul C va fi scanat de erori la urmatoarea pornire a calculatorului.

Restartati calculatorul si lasati-l sa scaneze HDD de erori.

Dupa ce s-a terminat verificarea de erori, trebuie sa defragmentati partitia C:. Deschide My Computer, clic dreapta pe C:, alegeti Properties – Tools si apoi apasati butonul Defragment Now…

In fereastra deschisa apasati Defragment si va incepe procesul de defragmentare prin care datele vor fi asezata ordonat pe HardDisk, in acest fel calculatorul va fi mai rapid. Procesul de defragmentare dureaza in functie de marimea partitiei C:.

Sfaturi intretinere calculator

Defragmentati si scanati calculatorul de erori cel putin o data pe luna.

Comentarii