Configurare firewall Windows

Firewall-ul, dupa cum spune si numele, actioneaza ca un zid care tine la distanta potentialele pericole sau elementele daunatoare sistemului tau de operare. Acest firewall poate fi intalnit la nivel software, cum ar fi Microsoft Windows Firewall, sau la nivel hardware, cum poate avea un router. Odata prezent in sistemul tau, firewall-ul decide lista programelor care au permisiunea de a rula, opreste orice aplicatie ce inceraca sa se deschida si blocheaza accesul altor programe care intra in sistem prin intermediul internetului.


Alege un firewall de incredere

Alege un firewall care iti poate oferi cele mai bune rezultate pentru a avea o excelenta protectie a sistemului tau atunci cand te conectezi la internet de acasa. Windows firewall este cel mai intalnit si mai uitilizat firewall deoarece este inclus in cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare Windows XP si Windows Vista.

Configurare Windows firewall

Deschide fereastra sistemului de control al panoului de acces la setarile firewall-ului. Apasa butonul “Start”, urmat de butonul “Control Panel” si aici click pe pictograma “Windows Firewall” pentru a stabili interfata cu utilizatorul. Mai departe click pe optiunea “Allow Exceptions” pentru a selecta programele care vor avea permisiunea sa ruleze si sa se conecteze la internet. Exista o caseta verticala cu lista tuturor programelor disponibile care pot fi introduse la exceptii. Dupa ce ai selectat programele care urmeaza sa se conecteze la internet este bine sa dai restart sistemului. Procesul de restartare va schimba toate setarile facute in registrii sistemului.

Comentarii