Cine ma spioneaza pe mess si imi intra pe mail sau messenger

Ieri am dat peste o facilitate a Yahoo-ului pe care nu am intalnit-o decat la gmail si anume recent login activity.

Aceasta facilitate va da posibilitatea sa vedeti ultimele logari pe care le-ati facut voi sau o alta persoana ce incearca sa va spioneze, caz in care aceasta are deja parola la email respectiv yahoo messenger - atat in varianta bruta ori cea criptata.
Aceasta facilitate vine foarte mult in ajutorul celui care incearca sa determine daca o persoana il/o urmareste sau ii citeste conversatiile de mess (in cazul in care acestea sunt salveaza online), deoarece Yahoo-ul pastreaza ultimele 20 de logari sau mai bine spus ultimele 20 de Ip-uri de unde s-au facut autentificarile in cont – atat prin browser cat si prin clientul de messenger.

Pentru cei care insa doresc sa spioneze pe cineva, aceasta metoda ii poate da foarte usor de gol, bineinteles in cazul in care “micul hacker” nu se foloseste un server de proxy, socks, …etc ), deoarece ip-urile stocate in serverele Yahoo nu se pot sterge.

Pentru a accesa aceasta facilitate si a va vedea ultimele logari in cont trebuie sa intrati in account si apoi mergeti pe butonul - View your recent login activity

In cazul in care pe coloana de location apare Romania sau orice alta tara, iar acest aspect nu va satisface pe deplin puteti sa selectati de la butonul Location modul de vizualizare al listei de ip-uri.

Pentru a determina chiar orasul de unde s-a facut autentificarea in contul vostru va trebui sa copiati ip-ul si sa il bagati intr-un site care va poate da aceste informatii detaliate.
Detalii mai amanunti despre un ip puteti afla accesand unul din urmatoarele website-uri:

http://cqcounter.com/whois/ sau
http://www.ip-adress.com/ip_tracer/ip -unde ip va trebui sa il inlocuiti cu ip-ul pe care il aveti in lista de accesari.
Cum vad cine imi intra in mailul de pe Gmail

Asa cum explicam mai sus pentru Yahoo Mail si pe Gmail exista aceasta facilitate. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca ea a fost facuta publica inaintea celor de la Yahoo.

Pentru a vedea daca cineva va acceseaza contul de Gmail nu trebuie sa decat sa mergeti in josul pagini la mijloc si acolo aveti ceva de genul:

Last account activity: 2 hours ago at this IP (89.152.126.103). Details

mergeti pe butonul Details si o sa aveti la fel ca la Yahoo mail o lista cu ultimele 10 ip-urile logate si ora si data la care v-ati autentificat.

Comentarii