Cel mai mic Flashdrive USB 3.0 din lume de la PQI

Probabil nu va mai intra în cartea recordurilor, asa cum a reusit LG sa strecoare primul telefon smartphone dual-procesor prin Ianuarie, dar cu siguranta acest pitic de la PQI poate fi o solutie buna atunci când ai de transferat o arhiva mare sau pozele din ultima calatorie unui prieten sau coleg de birou si nu mai are rost sa te folosesti de internet sau de alt gen de storage online pentru a transfera fisierele.

Tehnologia USB 3.0 a ajuns deja si pe desktop-uri, asa ca acest USB 3.0 ar putea fi destul de cautat în magazine si asta destul de curând. Prin USB 3.0 se pot transfera date cu o viteza de pâna la 10 ori mai mare decât pe versiunea anterioara a standardului USB, o diferenta semnificativa si o viteza care depaseste chiar si standardul SATA.

Gadget-ul de la PQI se numeste Intelligent Drive U819V si se foloseste de tehnologia SuperSpeed USB 3.0 care permite un transfer de date de pâna la 5Gbps. Nu se cunoaste pretul sau data lansarii, dar având în vedere ca hard-disk-urile portabile cu USB 3.0 sunt deja pe rafturi în magazinele din România, nu vedem de ce nu am vedea mai multi producatori lansând astfel de stick-uri cât de curând.


Comentarii