Ce trebuie sa stiti daca vi s-a defectat cartela SIM!

Vi s-a intamplat sa ramaneti brusc fara semnal?Ce trebuie sa facem?

Pentru a identifica natura defectiunii cu care te confrunti,pentru inceput poti sa inchizi/redeschizi telefonul si sa verifici daca problema persista.

Exista doua posibilitati principale pentru care ar putea disparea semnalul: s-a defectat telefonul sau s-a defectat cartela SIM. In primul caz este necesar sa trimiteti telefonul intr-un service autorizat sa-l repare. In cel de-al doilea caz este necesar sa mergeti la un Orange Shop sa realizati o schimbare de SIM.

Ca sa verificati daca va aflati in al doilea caz puteti incerca SIM-ul intr-un alt telefon. Daca nici in acel telefon nu are semnal, atunci este clar ca SIM-ul este defect. Daca in acel telefon are semnal, atunci telefonul dumneavoastra este defect.


Pentru a inlocui cartela trebuie sa prezinti buletinul/cartea de identitate la un Orange Shop.

Inlocuirea cartelei SIM PrePay este gratuita in cazul in care ai o vechime mai mare de 1 an in reteaua Orange, un consum mediu anual mai mare de 40 euro si nu ai mai beneficiat in ultimii 2 ani de o inlocuire gratuita a cartelei SIM. Daca aceste conditii sunt indeplinite, inlocuirea cartelei SIM deteriorate sau care a fost furata sau pierduta este gratuita.

In caz contrar, inlocuirea se poate face platind o taxa de 8,68 euro (TVA inclus).

Aceasta taxa va fi restrasa din creditul tau PrePay (daca exista suficient credit) sau o poti achita in numerar, in cazurile in care soliciti in mod expres acest lucru sau nu ai suficient credit in cont.

Deasemenea daca ai introdus gresit codul PUK, cartela SIM se va bloca definitiv si vei putea utiliza din nou numarul de telefon doar daca soliciti inlocuirea acesteia tot intr-un Orange Shop.

Mai sus am discutat despre inlocuirea cartelei sim ORANGE,insa se poate schimba si la ceilalti operatori de telefonie mobila:
La COSMOTE se poate inlocui cartela SIM la cel mai apropiat magazin COSMOTE sau partener comercial. Taxa perceputa pentru inlocuirea cartelei SIM este de 7.217 euro fara TVA si se achita in magazin.In cazul in care solicitati inlocuirea din cauza defectarii vechiului SIM, pe langa documentele mentionate este necesar sa prezentati si SIM-ul deteriorat. Documentele necesare sunt:
– Formularul de inlocuire cartela SIM.
– Cartea/buletinul de identitate, datele de identificare ale cartelei.

La VODAFONE cartela sim se poate inlocui la orice magazin Vodafone.Conditii:
- client cu vechime sub un 1 an – taxa 7.5 euro(fara TVA)
- client cu vechime peste un 1 an, dar care a efectuat deja 2 schimbari gratuite in acel an calendaristic – taxa 7.5 euro(fara TVA)
- client cu vechime peste 1 an – schimbare gratuita

Comentarii