Ce sa faci daca ti-ai scapat telefonul in apa

Dupa cum stiti apa este un mare dusman al electronicelor, insa daca te misti repede, ai ceva sanse sa-l salvezi.
Nu faptul ca este ud distruge telefonul, ci faptul ca este ud si pornit in acelasi timp. Aceasta provoaca scurtcircuitul.
Iata cativa pasi simpli, care te vor ajuta:





1. Evident, telefonul trebuie scos in cel mai scurt timp din apa. Nu incerca sub nicio forma sa-l pornesti!

2. Desfa capacul bateriei, scoate bateria si pune-o la uscat. Cu cat o scoti mai repede, cu atat riscul unor scurtircuite scade.

3. Indeparteaza cartela SIM. Unele dintre contactele tale importante (impreuna cu alte date) ar putea fi stocate pe cartela SIM. Pentru unii oameni aceasta ar putea fi mai important decat telefonul in sine. Cartelele SIM supravietuiesc bine distrugerilor provocate de apa, dar unii dintre pasii urmatori nu sunt necesari (de exemplu, nu o incalzi). Doar bate-o usor si las-o deoparte pana iti vei conecta telefonul.

4. Sterge imediat telefonul cu un prosop de hartie sau cu orice altceva care absoarbe bine apa.Foloseste-te de un aspirator puternic pentru a absorbi picaturile de apa la care nu ajungi (cum ar fi cele din interiorul carcasei). Daca poti sa desfaci carcasa fara sa strici nimic, e bine sa faci si asta, ca sa ajungi mai usor la picaturile din interior.

5 Un solutie de urgenta ar fi sa pui intr-un recipient orez alb, nefiert;si sa pui telefonul in orez, acoperindu-l in totalitate. Orezul absoarbe foarte bine umiditatea din aer, astfel incat va ajuta la uscarea telefonului. Trebuie sa-l tii acolo 24 de ore.

Sfatul meu e sa mergi cat mai repede la un service specializat daca telefonul a fost afectat profund de umezeala pentru a fi curatat cu solutie speciala si uscat corespunzator.

Abia dupa ce a fost curatat si uscat corect puteti incerca sa folositi din nou telefonul.

ATENTIE inca o data nu faceti greseala de a deschide imediat telefonul dupa ce l-ati scos din apa,scoateti imediat bateria,foarte important,in caz contrar riscati sa omorati telefonul definitiv.

Comentarii

  1. Daca incerci sa il pornesti dupa ce a cazut in apa si face scurt circuit mai merge?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici tine de noroc, dar in cele mai multe cazuri e avariat. Daca il pornesti atunci apar scurtcircuitele...dar repet, poti avea noroc sa mearga, chiar de ai incercat sa il pornesti urmeaza pasii si tine pumnii.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu