6 cai de a obtine trafic imediat pe blog-ul tau

Inscrie-te in MyBlogLog… Creaza-ti o semnatura de forum atractiva… Comenteaza pe alte bloguri… Fa schimb de review-uri cu alte bloguri… Toate aceste 6 metode de a atrage trafic

Toata lumea vrea sa stie cum poate sa-si creasca traficul pe blog cat mai rapid. Este o dorinta naturala a fiecaruia asa ca in continuare voi enumera cateva cai prin care oricine, absolut oricine poate realiza rapid o crestere a traficului blogului. Depinde insa de calitatea continutului daca acei vizitatori se vor intoarce sau nu. Exista multe metode de a face rost de trafic in timp, insa astazi va voi vorbi despre 6 metode de a obtine vizitatori acum.

1. Inscrie-te in MyBlogLog

Stiu, poate suna ciudat, insa vorbim de metode rapide. Inscrie-te pe acest site http://www.mybloglog.com si creaza-ti un profil cat mai atractiv. Adauga si alti bloggeri la mica ta comunitate creandu-ti o retea de prieteni. Frecventeaza multe bloguri cu profilul creat si astfel vei aparea si tu in widgetul din sidebar. Poti pune o poza funny, una atractiva, o insigna sau un cuvant reprezentativ, orice crezi ca te-ar face sa te evidentiezi mai bine. Oamenii sunt curiosi! Vor sa vada despre ce scrie bloggerul a carui poza le-a atras atentia.

2. Creaza-ti o semnatura de forum atractiva

Acest punct implica si sa activezi in forumuri. Insa daca inca nu esti membru, poate fi un bun inceput. Creaza-ti o semnatura atractiva cu link catre blogul tau si apuca-te sa lasi mesaje (relevante) sau sa raspunzi celor cu mai putina experienta. Tine minte, NU te incurajez sa spamezi, ci te sfatuiesc sa devii parte a unei comunitati chiar daca dorinta la inceput este de a te promova. Ofera raspunsuri pertinente, pune intrebari relevante, nu lasa mesaje doar ca sa te afli in treaba. Calitatea acestora impreuna cu semnatura ta atractiva ar trebui sa-ti aduca pe blog ceva vizitatori.

3. Comenteaza pe alte bloguri

Este foarte important ca lumea sa stie de tine, sa te faci cunoscut. Iti poti updata profilul de Gravatar (care pune o poza langa comentariile tale) si poti incepe sa comentezi pe diferite bloguri. Nu abuza, nu fii irelevant, spune ce-ai de spus in subiect, incearca sa fii original sau funny, incearca sa fii primul/printre primii. Un alt sfat, daca ai un blog nisat, cauta si bloguri din acelasi domeniu. Vizitatorii vor fi astfel targetati si vei reusi sa-i “castigi” de cititori fideli mult mai usor.

4. Schimba review-uri

Fa schimb de review-uri cu alte bloguri, pe domeniul tau sau nu, putand astfel sa tintesti si catre alti cititori. Intereseaza-te cine face review-uri deja si propune-le blogul tau. Este o metoda interesanta din care pe langa faptul ca poti primi cativa vizitatori, poti obtine si sugestii pentru a te imbunatati.

5. Inscrie-te in agregatoare

Pe net exista diferite tipuri de agregatoare (situri care preiau posturile tale si le “arata” utilizatorilor lor marindu-ti sansele de a obtine vizitatori). Unele, dupa modelul digg.com te lasa sa inscrii singur articolele, oferindu-ti posibilitatea de a le selecta pe cele mai bune, insa altele pur si simplu fura continutul sitului tau aparand inaintea blogului tau in motoarele de cautare (stirilocare, pescurt). Dintre cele din prima categorie metionez blogoree.ro , digg.ro, ghidoo.ro, 13stiri.ro, doza.ro, digme.ro unde, folosind un sistem de votare, poti ajunge in atentia altor utilizatori.
6. Invita-i pe altii sa scrie

Realizeaza guest-posturi pe temele abordate de tine pana acum sau lasa-i pe invitatii tai sa aiba initiativa. Cei mai multi bloggeri sunt de treaba si daca au timp, vor accepta sa scrie un post de genul asta. In felul asta castigi si tu, si ei, pentru ca probabil vor aminti de articolul ce l-au scris la tine pe blog. Repet, daca te axezi pe un domeniu anume, poate ar fi interesant sa discuti cu cei ce scriu bloguri din acelasi domeniu. Inafara de cunostinte similare, au experienta in acelasi domeniu iar vizitatorii vor fi mult mai targetati.

Concluzie

Toate aceste 6 metode de a atrage trafic pe blogul tau cat mai rapid nu promit cresteri fabuloase de trafic, insa ajuta la atragerea unor vizitatori cat mai rapid catre posturile tale. Sunt convinsa ca nu am spus lucruri foarte noi pentru majoritatea dintre voi, insa am vrut sa va amintesc ca baza sta in lucrurile marunte si ca nu exista, (din cate stiu eu ) o singura metoda de a va aduce mii de vizitatori pe zi, ci exista in schimb metode rapide ce combinate va vor spori traficul pe blogul vostru. Eu am incercat mai sus sa listez 6 din cele mai rapide modalitati insa ma bazez pe voi sa veniti cu completari. Asadar, comentezi?

Comentarii