103 Blackbird Limited edition, ceasul invizibil

Compania elvetiana Urwerk a creat 103 Blackbird Limited edition, un ceas fantastic desprins parca din filmele SF. Design-ul acestuia este cu totul iesit din comun, el fiind inspirat din cel al celebrului avion stealth (invizibil) Lockheed SR-71 (cunoscut si sub denumirea de Blackbird). Carcasa este fabricata din platina, iar mecanismele interioare din titaniu.


103 Blackbird se distinge de ceasurile obisnuite si prin modalitate inedita de citire a timpului, care consta în 4 semi-sfere ce se rotesc în jurul unui ax central si care indica orele, pentru minute fiind folosit un semicerc aflat in partea de jos a ceasului.

Datorita acestei dispuneri si a design-ului iesit din comun, ora poate fi citita si fara rotirea încheieturii mâinii. 103 Blackbird se întoarce manual si are o rezerva de energie de 43 de ore iar dimensiunile lui sunt destul de mici (50mm x 36mm x 13.5mm).

Doar 10 bucati din aceasta adevarata bijuterie vor fi fabricate în vederea comercializarii însa acelasi design ca cel al lui 103 este disponibil si în alte variante. Modelul 103.05, din care vor fi vândute 50 de bucati, este un ceas din platina, iar Urwerk 103.06 edition speciale este încrustat cu diamante.

Comentarii